ElintapaLuotsi

Blogeja terveydestä ja hyvinvoinnista

tavalliselle ihmiselle

Hei!

Olen aikuiseksi kasvanut ja  elämää nähnyt terveydenhuollon ammattilainen.  Niin kuin me hoitajat usein, olen minäkin  opiskellut työn ohessa ihan koko ikäni, yhtä sun toista.

Minun opintoni ovat keskittyneet työni ympärille eli hyvinvointiin ja elintapaohjaukseen. Lopulta sitten valmistuin Terveystieteiden maisteriksi pääaineena mikäs muu kuin terveyskasvatus.

Näillä postauksilla haluan tuoda oppimaani ja kokemaani muidenkin tietoon. Kirjoitan tieteellisestä lähtökohdasta, mutta arkikielellä. Koska minulla on pitkä käytännön työn kokemus,  sovitan kirjoittamaani  asiaan myös tärkeän käytännön sovelluksen. 

Tykkään, jos jaat näitä kavereillesi. Linkki Faceen ja Twitteriin löytyy aina blogien lopusta.

Tästä voit tilata itsellesi sähköposti-ilmoituksen uusista julkaisuistani.

Uusimmat

Kategoriat

Kaikki kirjoitukset

Kun on kärsinyt unettomuudesta joskus tai pidempiaikaisesti, tietää että tilanne alkaa aika nopeasti harmittamaan. Ensin harmittaa ja sen jälkeen pelottaa. Pelottaa se, että ensi yönä ei ehkä saakaan nukuttua ja myös niitä seurauksia, joita nukkumattomuudesta on. Unettomuudesta aiheutuu stressiä. Ja oravanpyörä.

Pääsiäisen aikana lueskelin juttua pääsiäisperinteistä ja oivalsin että aikoina entisinä pahimmista vaihdevuosioireista kärsivien naisten uskottiin muuttuvan luudalla lenteleviksi noita-akoiksi. Mutta nykypäivänä ei luudalla lentely enää sovi laatuun. Elämän vaatimukset ovat toisenlaiset ja onneksi on selviämiskonstejakin keksitty lisää.

Kolesteroli on ihmiselle välttämätön aine, jota tarvitaan solujen tai paremminkin soluseinien rakennusaineeksi. Kolesteroli toimii myös joidenkin hormonien esiasteena. Liian suuren veren kolesterolipitoisuuden tiedetään olevan merkittävä sydän- ja verisuonitautien riski. Kokonaiskolesterolin riittävän alhainen taso ei riitä, vaan eri...