Kasvispaistos

30.01.2021

Päätin tehdä terveellistä ruokaa (koska niin kuuluu tehdä) ja postata siitä kuvan (koska se näyttää olevan tapana). Kuva nyt on kuitenkin ilmaisesta kuvapankista, sattuneesta syystä.

Sain maistaa ruokaa ystäväni luona, hyvää oli ja resepti piti saada.

1 pieni kukkakaali

1 pieni parsakaali

2 paprikaa

1 pienehkö kesäkurpitsa

2 porkkanaa

1 pieni purkki tomaattimurskaa

pari sipulia

pari valkosipulinkynttä

400-500 g naudan (tai mitä vaan) jauhelihaa

hiukan rasvaa

suolaa

chilijauhetta

½ tl sokeria

Päätin säästää sähköä ja aloitin hakemalla puuhellaan kopallisen puita. Kahlasin polviin saakka lumessa. Isäntä oli aurauspuuhissa ajautunut ojaan ja oli siellä nyt naapurin miesten kanssa.

Sytytin hellan pesän, voitelin paistovuuan. Silppusin kukkakaalin. Parsakaalin paloittelin aivan pieneksi ja jätin kannatkin melkein kokonaan pois, sillä partasutien näkyminen ruuassa herättää meidän miehissä pahennusta. Porkkanan paloittelin pieniin paloihin ja heitin sekaan.

Kesäkurpitsan kanssa kävi niin, että vaikka varta vasten menin näitä raaka-aineita varten kauppaan, tuo unohtui. Se siis jäi pois. Paprikaa piti olla jääkaapissa, mutta viimeisen oli joku silpunnut salaattiin. Sitäkään ei siis ruokaan tullut. Valkosipulia ei ollut, mutta laitoin valkosipulijauhetta.

Paistoin jauhelihan ja kuullotin sipulit siinä samalla, suolaa ja chilijauhetta joukkoon.

Tässä kohtaa muistin, että tomaattimurska ja jauheliha piti saada kasvispalojen väliin. Otin siis puolet silputuista kasviksista sivuun. Lisäsin tomaattimurskan ja sen päälle ihan vähän sokeria. Sokeri kuulemma taittaa kivasti tomaatin makua. Paistettu jauheliha-sipuliseos päälle ja kaiken päälle loput kasvikset.

Tuotos näytti aika hyvältä, mutta hiukan ankealta. Lisäsin hiukan juustoraastetta pinnalle ja vuoka uuniin. Säätelin puuhellan pesän palamistasapainoa niin, että uunissa pysyi semmoiset 200-250 astetta lämmintä, vuoka oli siellä noin 45 min.

Hyvää tuli, mutta ei kovin kummoisen näköistä. Ja miksikä kasvisruuassani oli jauhelihaa? Siksi, että siitä saa proteiinia ja maistuu hyvältä 😊.