Tumpelokokin reseptit

Tumpelokokin reseptit ovat vähän kun blogeja, mutta niiistä löytyy hyväksi testattu ruoka- tai leivontaresepti. Hyvä resepti on helppo (ja nopea) tehdä. Lopputulos herkullinen ja valmistustapa kohtuullisen idioottivarma.  Nämä reseptit ovat yleensä terveellisiä - mutta ei ihan aina. 

Makeanhimo iskee minuun ainakin kerran päivässä. Tai pyrin siihen, että tuo kerta päivässä riittäisi.

Nyt on omena-aika parhaimmillaan ja Valkeakuulaan kohdalla kohta ohikin. Meillä on syöty omenapiirakkaa jo useamman viikon ajan. Tai jos tarkkoja ollaan, niin isäntä lopetti närästyksen vuoksi tuon homman jo muutama viikko sitten. Mutta itse jatkan edelleen.

Keskusteltiin isännän kanssa, miksei kasvikset tahdo kelvata. Hänen mukaansa syynä on se, että joka salaattiin tai höyrykasviksiin tai ihan mihin vaan tungen aina partasuteja. Ne eivät ole koskaan hyviä ja niillä pystyy pilaamaan lautasellisen muutakin ruokaa. Hyvä että syy selvisi.

Vappu lähestyy ja vuotuinen munkinpaisto sen mukana. Minulla on mahdottoman hyvä resepti, jota olen vuodesta toiseen käyttänyt. Munkit ovat laktoosittomia ja niitä tulee annoksesta reilut sata kappaletta. Riittää lapsille ja heidän kavereillensakin.