Hyvä olo ja Motivaatio

Terveellisistä elämäntavoista saa nykypäivänä tietoa aivan tuutin täydeltä. Virallista sekä epävirallista valistusta riittää. Googlettamalla löytyy tietoa paljon ja nopeasti, kunhan joka kertaa muistaa olla myös lähdekriittinen.

Viimevuotisille talvihousuille oli kaapissa tapahtunut taas jotain. Eivät sentään isommin olleet kutistuneet, mutta kummallisesti vetoketjusta oli tullut liukas. Muutaman kerran yllätin itseni kulkemassa vetoketju puolitiessä. Haittaa kummasti pulkalla laskemista, kun menee lunta housuihin.

Vuoden vaihde on hyvä hetki katsoa taaksepäin mennyttä vuotta ja tutkailla vähän tulevaa. Näihin kumpaankaan aatokseen ei vaan sovi pysähtyä liian pitkäksi aikaa. Mennyt on mennyttä, eikä sille voi enää mitään. Tulevasta ei tiedä, mutta tulevaa täytyy sentään hiukan suunnitella.

Minäpystyvyydellä tarkoitetaan omaa arviota siitä, miten pystyy suoriutumaan erilaisista tehtävistä. Siinä on aika paljon samaa kuin minäkäsityksessä (oma käsitys siitä, millainen minä olen), mutta minäpystyvyys tähtää enemmän tulevaisuuteen ja on paremmin sidoksissa asiaan ja kulloiseenkin tilanteeseen.