ElintapaLuotsi

Blogeja terveydestä ja hyvinvoinnista

tavalliselle ihmiselle

Hei!

Olen aikuiseksi kasvanut ja  elämää nähnyt terveydenhuollon ammattilainen.  Niin kuin me hoitajat usein, olen minäkin  opiskellut työn ohessa ihan koko ikäni, yhtä sun toista.

Minun opintoni ovat keskittyneet työni ympärille eli hyvinvointiin ja elintapaohjaukseen. Lopulta sitten valmistuin Terveystieteiden maisteriksi pääaineena mikäs muu kuin terveyskasvatus.

Näillä postauksilla haluan tuoda oppimaani ja kokemaani muidenkin tietoon. Kirjoitan tieteellisestä lähtökohdasta, mutta arkikielellä. Koska minulla on pitkä käytännön työn kokemus,  sovitan kirjoittamaani  asiaan myös tärkeän käytännön sovelluksen. 

Tykkään, jos jaat näitä kavereillesi. Linkki Faceen ja Twitteriin löytyy aina blogien lopusta.

Tästä voit tilata itsellesi sähköposti-ilmoituksen uusista julkaisuistani.

Uusimmat

Kategoriat

Kaikki kirjoitukset

Ravitsemussuositusten mukaan meidän pitäisi pyrkiä syömään puoli kiloa kasviksia, hedelmiä ja marjoja päivässä. Syykin on selvä: siitä on hyötyä terveyden kannalta. Tätä määrää suosittelee WHO ja monen maan kansalliset ravitsemussuositukset. Me suomalaiset olemme omien suositustemme kanssa samoilla linjoilla muiden kanssa. Samaan tutkimustietoon ja...

Iän myötä lihoo helposti, koska aineenvaihdunta hidastuu. Piste. Ei voi mitään. Ja että lohduttaa, kun syy ei ole itsessä vaan biologiassa.

Tykkään käydä sienessä. Sienien syömisestä en niinkään. Ainakaan itse keräämiäni sieniä en aio syödä, paitsi kerran vuodessa kanttarelleja sipulin kanssa paistettuna. Toisten kokkailemia sieniruokia en ylenkatso.