Tekoverta Halloweeniksi. Ensiapuopettajan ohjeella

28.10.2021

Halloween lähestyy ja tarvitaan monenlaista rekvisiittaa. Niin kuin nyt esimerkiksi tekoverta. Tässä blogissa kerron oman lempireseptini. Jutun lopusta sama löytyy vielä videolla.

Omien lasteni kekkereihin minun ei juuri ole tekoverta tarvinnut valmistaa. Heidän ollessaan pieniä, tämän vuosituhannen alkupuolella,  ei ainakaan maaseudulla panostettu asiaan yhtä perusteellisesti kuin nykyään tehdään. Mutta on tämäkin homma hyvä osata kaiken varalta.

Tekoverta meidän keittiössä on vuosien varrella tehty useammallakin reseptillä - sitä kun tarvitaan ensiapuharjoitusta lavastettaessa. Harjoituksissa käytetty tekoveri pitää olla myrkytöntä, jotta sitä voi hätätapauksen sattuessa vaikka vähän maistellakin. Lisäksi se pitää olla pestävissä iholta ja tietysti vaatteistakin, jos ja kun verta roiskuaa ympäristöön.

Jossain vaiheessa keitin vettä, vehnäjauhoja ja karkkiväriä, tuli hyvää eikä haissut ketsupille tai kaakaolle, kuten muissa yleisissä resepteissä tahtoo olla vikana. Tuo keittäminen on kuitenkin sen verran työlästä, että nykyisin olen siirtynyt sekoitettaviin sörsseleihin. Helppous on valttia.

Jos tahtoo maksoittunutta ja tummaa verta, voi sekoittaa siirappia ja kaakaojauhetta sekä lisätä tähän karkkiväriä. Tästä tulee helposti enemmän sotkua kuin hyvää tavaraa, joten lempiohjeeni onkin nykyään ketsuppipohjainen.

Harjoituksissa saattaa herättää hilpeyttä tapaturmapaikan yllä leijuva ketsupin tuoksu. Mutta ensiapukurssille mahtuu vähän hauskaakin, eikä tuo ole tahtia haitannut.

Monissa suolaisissa Halloweentarjoiluissa sen sijaan ketsupin maku tai haju ei ole haitta, vaan hyvän maun edellytys. Jos tekee esimerkiksi nakeista murskattuja sormia, niin ketsuppihan suorastaan kuuluu lautaselle.

Tekoveri Halloweeniksi:

  • ½ dl siirappia
  • ½ dl ketsuppia
  • ½ dl vettä
  • 1-2 korkillista punaista karkkiväriä
  • liraus keltaista ja mahdollisesti sinistäkin karkkiväriä

Sitten ei muuta kuin kaikki ainekset kippoon ja sekoitetaan niin perusteellisesti. Karkkivärien kanssa menetellään kuten boolia tehdessä: lorautellaan tilkka sitä ja tätä sekä maistellaan välissä. Tosin nyt ei tarvitse maistella, pelkkä katsominen riittää.

Jos teet seoksen valmiiksi pieneen kannuun, niin siitä on helppo lirutella tarjoilulautaselle. Ja ei kun pelkäämään!

Täältä löytyy sama kuvina: 

Jos resepti oli mielestäsi hyödyllinen, jaa kaverillekin: