Hävikin metsästys jatkuu - Härkäpapukiusaus

11.03.2021

alkuperäinen julkaisu 11.3.2021. Kuva vaihdettu ja lisätty linkki 13.9.2021

Minuun on iskenyt hävikkikammo. Nähdäkseni nykypäivänä hyvä asia, sillä haaskaamallahan tämä maapallo tuhotaan. Realistisesti sanottuna asia on niin, että tilaani voi kutsua myös nuukuudeksi ja kuten isäntä väittää, olen ns. paikoitellen nuuka.

Käsiini sattui kumminkin puolikas purkki härkäpapurouhetta. Joka oli vanhentunut vuonna nakki.

Löysin Sydänliiton sivuilta hyvännäköisen reseptin ja siitä sitten jatkamaan. Resepti oli merkattu sydänmerkillä, joten aina parempi.

500 g peruna-sipulisekoitusta
400 g (pakaste)kasviksia
3 dl härkäpapurouhetta
200 g purjoa
3 valkosipulin kynttä
500 g paseerattua tomaattia
200 g tuorejuustoa
2 rkl oreganoa
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl sokeria

Ensiksi kaadoin härkäpavut kippoon ja tarkastin tuotteen, ei ollut ihan sitä kolmea desiä, mutta melkein. Oletan, että kuivatavara ei niin vaan vanhene. Ei haissut omituiselle, oli kuivaa eikä siinä luikerrellut kukaan saati sitten olisi lentoon lähtenyt. Täyttä tavaraa siis. Pakkasesta lisäsin peruna-sipulisekoituksen ja kasvispakastetta oli myös otettava, sillä jääkaapin juurekset olin juuri keittänyt soppaan. Purjoa ei ollut, joten laitoin tavallisen sipulin. Valkosipulia ei ollut, se jäi kokonaan pois.

Nämä sitten voideltuun vuokaan ja hyvältä näytti tässä vaiheessa.

Päällisseosta varten kaadoin kippoon valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa. Ei nyt juuri sattunut olemaan paseerattua tomaattia enkä viitsinyt alkaa itse niitä kuorimaan. Eipä ole tomaattimurskassakaan kuorenpaloja, joten käytännössä sama asia. Minun mielestäni. Hiukan oli tomaattia liian vähän, kun oli vain 370 g ja puoli kiloa olisi pitänyt olla.

Tuorejuusto oli tilliversiota, mutta aina parempi. Oreganoa ei ollut, mutta laitoin pitsamaustetta. Tosin lisäsin sitä vain ruokalusikallisen, koska mieleeni tuli, ettei tässä nyt sentään mitään pitsaa olla tekemässä. Suolaa ja mustapippuria lisäsin. Sokeri meni taas varmaan tomaatin pehmentimeksi.

Seos kaiken päälle ja tunniksi uuniin n. 200 astetta.

No - hyvää tuli. Poika sanoi, että jauheliha puuttuu. Hiukan kuivikasta oli, varmaan koska tomaattimurskaa olisi saanut olla enemmän. Härkäpavut olivat vähän kuin kissannappuloita lautasella. Isäntä ei maistanut, koska pavuista ja herneistä menee kuulemma vatta sekaisin. Koira ei syönyt, mutta minä söin kaksi päivää töissä eväänä.

Ei siis mene jatkoon. Kangasalla Tamsilkillä myydään muuten pehmeitä kalsareita

Yhden sortin hävikkiruokaresepti löytyy myös täältä: Jääkaapinsiivoussoppa


kiitos, jos jaat eteenpäin