Mitä kuntoiluvälineitä kotiin? Löytyykö sinulta jo kaikki?

13.02.2022

Lähes jokaisen nurkista löytyy vähän käytettyjä kuntoilutarvikkeita. Kirjoitin "lähes", sillä minulla taitaa olla yksi fb-kaveri, jolla ei ole ensimmäistäkään. Ja todennäköisesti toinen, jonka uskoisin käyttävän kaikkia hankkimiaan kuntoiluvälineitä.

Vuodenaikaan liittyvä pimeys ja liukkaus pistivät ajattelemaan vaihtoehtoja kävelylenkille. Ja niitähän kyllä löytyykin. Tässä julkaisussa kaivelen ensin luurankoja kaapista ja sen jälkeen saat kuntoiluhaasteen, joka testatusti toimii.

Mitä kuntoiluvälineitä kotiin? Löytyykö sinulta jo kaikki?

Ulkoa jos aloitetaan, niin lumikola on ollut viime aikoina eniten käytössä. Liiterissä makaa kasa suksia, pulkka, potkukelkka, Kickbike ja polkupyörä. Pölyn alla ja pysyvät. Paitsi siis lumikola.

Sisältää löytyy mielenkiintoisimpana stepperi, jonka raahasin pari viikkoa sitten telkkarin eteen. Ihan vaan ajatuksella, että sotken sitä telkkaria katsellessa. Istun harvoin töllöttimen ääressä ja jos istun, olen ollut liian väsynyt stepperöimään. Uskon kuitenkin vakaasti, että mentaaliharjoittelu johtaa jossain kohtaa myös hikeen.

Peräkammarissa on kuntopyörä. Vanha kuin taivas, vähän käytetty. Kierrättämällä meille tullut ja samalla konstilla varmaan lähteekin.

Soutulaitteen myin parilla eurolla sukulaispojalle. Oli toimiva peli, mutta vei tilaa. Mahtaako olla käytössä?

Vintissä on iso jumppapallo, vaarallinen vekotin. Sen kanssa olen lyönyt pääni. Eilen hain pallon kylmästä vintistä lämpenemään. Aion kantaa sen sähköpöydän eteen tuoliksi. Pitäisi olla hyvä siinä.

Löysin pallon vierestä ilmalla täytetyn puolipallon. Sen toi joulupukki vuosia sitten, mutta käyttöohjeet on hukkunut. Tietysti voisi KVG.

Naulassa vintin seinällä roikkui luistimet. Hui. Lasten rullaluistimetkin siellä oli, mutta onneksi minulle liian pienet.

Ullakolta löytyy myös 30 vuotta vanha naruinnovaatio: Ensin mennään oven eteen makaamaan. Laitetaan yksi naru ovenkahvaan, jalkoihin omansa, käsiin omansa. Kun vetää käden suoraksi lattiaan, jalka nousee ja päinvastoin. Vuorotellen kumpikin raajapari ja puoli tuntia. Hirveä rahina kuuluu ovenkahvasta, kerrostalossa naapuri koputti seinään. Vaan ei me opiskelijakommuunissa tuota kauaa viitsitty vedellä.

Eteisen remontin yhteydessä rojulaatikosta löytyi vihreä vastuskuminauha. Vanha ja vaaralliseksi käynyt: ei voi tietää, jos vaikka räpsähtää poikki ja naamalle, jos sitä venyttää. Hyppynaruja on joka lähtöön. Jumppamatto, puolapuut, käsipainoja, pilatesrulla, jumppakeppi, nilkkapainot, sormitreeniin tarkoitettu puristelulaite. Ihanaa

Nyrkkeilysäkin ja kolme hanskaa vein juuri tyttären perheeseen. Säkkiä olisi tietysti voinut itsekin taas hakata. Myöhäistä nyt. Toiselle tyttärelle olen hankkinut joskus painavan nystyrähulavanteen. Sitä aion pyytää lainaksi, sillä törmäsin juuri artikkeliin, jossa jonkun vatsa oli kiinteytynyt sen avulla.

Treenivälineet ovat siitä mukavia, että kertaalleen unohdettu härpäke tuntuu hetken ajan ihan mukavalta, kun kaivaa sen uudelleen esiin. Kun ystävä kysyy laitetta lainaan, alkaa tuntua siltä, kuin olisi itsekin voinut aloittaa kyseisen treenin. Juurikin nyt, samaan aikaan.

Vähän kuin karamellien kohdalla: Jos sinulta viedään tikkari pois juuri, kun olet nuolaissut siitä pari kertaa, harmittaa tietysti ja tahdot omasi heti takaisin. Tai kun autoa siivotessasi penkkien välistä löytyy karvainen pastilli, pakkohan sitä on maistaa.

Tämän kuukauden haaste on tässä. Voit valita yhden tai sitten kaikki. 

  1. Listaa ja etsi kaikki aiemmat treeni-investointisi. Valitse joku aktiiviseen käyttöön.
  2. Pyydä kaverilta jotain laitetta kuukauden lainaan. Ja käytä sitä neljän viikon ajan.
  3. Anna kaverille lainaan vastaavasti joku oma kuntoiluvälineesi.

Hankituista ja vähän käytetyistä treenilaitteista ei ole syytä kantaa huonoa omaatuntoa. Ne eivät yleensä huonone komerossa ja ovat aina otettavissa käyttöön. Lisäksi pitkä säilytys syö (tässä kohtaa mukavasti) varaston arvoa.

Ai niin. On minulla vielä kävelysauvat. Ne ovat käytössä. 

Lisää asiaa kävelyn terveellisyydestä voit lukea täältä: Ylistyspuhe kävelylle

Ilman kuntoiluvälineitäkin pärjää. Vaikka tällä tavalla: Miten saa vähällä vaivalla lihaskunto- ja tasapainoharjoittelua normilenkkiin? Kolme hyväksi havaittua vinkkiä.

Kiitos, jos jaat ystävällesikin: