Tumpelokokin reseptit

Tumpelokokin reseptit ovat vähän kun blogeja, mutta niistä löytyy hyväksi testattu ruoka- tai leivontaresepti. Hyvä resepti on helppo (ja nopea) tehdä. Lopputulos herkullinen ja valmistustapa kohtuullisen idioottivarma.  Nämä reseptit ovat yleensä terveellisiä - mutta ei ihan aina. 

Yllä olevasta painikkeesta voit tilata sähköpostiisi ilmoituksen aina kun uusi blogi julkaistaan. En lähettele muita markkinointi- tai myyntiviestejä enkä tuki niillä sähköpostiasi.

Uusimmat

Sitä tulee koettua huonoa omaatuntoa, kun ei viitsi venytellä lihaksiaan. Käytän sanaa viitsi ja samalla väitän, että tahtoessaan kyllä ehtisi kaiken muun lisäksi vielä venytelläkin.

Toivoin synttärilahjaksi kahvikonetta ja sen sitten sainkin. Nyt tiristelen koneestani capuccinoa, lattea ja flat whitea vuoron perään. Alkuun tuli hiukan vatsan väänteitä, koska piti testata kaikki koneen sortimentit, mutta nyt alkaa tasapaino jo löytyä.

Olen helmikuun ajan pitänyt ruokapäiväkirjaa. Aihetta ilmaantui, koska päätin karistaa joulukilot pois. Mutta mitään ei ole karissut. Hyvästä päätöksestä huolimatta housut vaan kiristää.

Kaikki reseptit

Katselin netistä kuvia munkkirinkilöistä. Herkullisen näköisiä, mutta munkin keskellä näytti olevan jatkospaikka. Rinkulamunkin tekeminen ei näköjään ole aina itsestään selvää, joten päätin demonstroida homman videolle. Videon lopussa näytän myös suht´siistin sokeroimiskonstin.

Bongasin Yhteishyvän tammikuun reseptiliitteestä herkullisen lihapiirakkareseptin. Huomioni herätti niiden paistaminen uunissa. Vähemmän rasvaa siis, kun ei tarvitse uppopaistaa.

Selailin uutta Meidän Mökki -lehteä ja löysin sieltä vallan mainion ruokareseptin. Suorastaan kokeilemisen arvoisen ja helppotekoisenkin tietysti. Oikea kurmee. Reseptin nimi oli "Kahvikissan kaurapuuro". Jotain ihan ennenkokematonta.

Joulu meni ja jouluruuat on vähivaroin syöty. Jouluna iski myös flunssa päällensä, jonka seurauksena meillä vietettiin ns. ydinperhejoulu.

Peuranliha on parempaa kypsänä lautasella kuin raakana auton nokkapellillä. Niitä molempia tahtoo olla meillä päin tarjolla. Onneksi tuota syötävää versiota enemmän, koska isäntä metsästää.