Tumpelokokin reseptit

Tumpelokokin reseptit ovat vähän kun blogeja, mutta niiistä löytyy hyväksi testattu ruoka- tai leivontaresepti. Hyvä resepti on helppo (ja nopea) tehdä. Lopputulos herkullinen ja valmistustapa kohtuullisen idioottivarma.  Nämä reseptit ovat yleensä terveellisiä - mutta ei ihan aina. 

Peuranliha on parempaa kypsänä lautasella kuin raakana auton nokkapellillä. Niitä molempia tahtoo olla meillä päin tarjolla. Onneksi tuota syötävää versiota enemmän, koska isäntä metsästää.

Makeanhimo iskee minuun ainakin kerran päivässä. Tai pyrin siihen, että tuo kerta päivässä riittäisi.

Kaikki reseptit

Vappu lähestyy ja vuotuinen munkinpaisto sen mukana. Minulla on mahdottoman hyvä resepti, jota olen vuodesta toiseen käyttänyt. Munkit ovat laktoosittomia ja niitä tulee annoksesta reilut sata kappaletta. Riittää lapsille ja heidän kavereillensakin.

Tässä yhtenä päivänä putkahti mieleeni, kuinka lapsena syötiin makaronivelliä. Ja muistaakseni se oli hyvää. Se oli sellaista vähän paksua, makaroneja kellui siellä täällä ja niitä oli mukava imeskellä huulien välistä. Hiukan makeaakin se taisi olla, ehkä kelvatakseen paremmin lapsille.

Voi perseensuti. Mammalla oli tapana sanoa tuo sana, kun asiat eivät menneet niin kuin hän oli suunnitellut. En tiedä mitä perseensuti tarkoittaa, mutta mieleeni se nyt tuli.

Pääsiäiseksi ehtii vielä tehdä tämmöistä. Aika lailla idioottivarma mutakakun ohje, koska minäkin onnistuin. Tein vieläpä kaksi kertaa ja onnistui toistettaessakin. Tässä kakussa maku tulee suklaasta ja mutaefekti mämmistä. Ja mikä paras, mämmi ei maistu juuri ollenkaan. Ensimmäisen vedoksen tein jo pääsiäisviikolla ja vein työpaikan kahvipöytään...

Isäntä sai ennen joulua lahjaksi muutaman lihasäilykepurkin. Joista minä en ymmärrä yhtään mitään. Sianrasvasäilykkeestä tein soosin l. kastikkeen purkin kyljessä olevan ohjeen mukaan. Lisäsin siis lihan joukkoon 2 dl vettä ja kiehautin ja kas, lihapalat kelluivat rasva-vesiliemessä. Söimme sitä hiljaisuuden vallitessa, kunnes vävypoika...

Lapsuudessani lihakeittoa sanottiin perunasopaksi. Jotain vastaavaa ajattelin tehdä samalla kun siivoan jääkaappia. Hävikki kun on paha juttu, aina ollut ja nykyään erityisesti.