Meillä on reilun viikon ajan tarjoiltu kaalisalaattia. Ostin nimittäin kohtuukokoisen varhaiskaalin, josta olen tehnyt viipaleita, suikaleita ja paloja. Ajatuksissa oli alun perin kaalilaatikko, mutta isännän töihin on kielletty viemästä sitä evääksi. Jostain syystä.
Tumpelokokin reseptit
Tumpelokokin reseptit ovat vähän kun blogeja, mutta niistä löytyy hyväksi testattu ruoka- tai leivontaresepti. Hyvä resepti on helppo (ja nopea) tehdä. Lopputulos herkullinen ja valmistustapa kohtuullisen idioottivarma. Nämä reseptit ovat yleensä terveellisiä - mutta ei ihan aina.
Yllä olevasta painikkeesta voit tilata sähköpostiisi ilmoituksen aina kun uusi blogi julkaistaan. En lähettele muita markkinointi- tai myyntiviestejä enkä tuki niillä sähköpostiasi.
Kaikki reseptit
Hölskypottu, Hyrskypottu, Kesäpottu, Hölskytysperunat sekä miksi uusia perunoita kannattaa syödä?
Hölskypotut ovat kuulemma vanha juttu, mutta sosiaalinen media on tehnyt niistä uudelleen hitin. Koska kuljen toisinaan vähän hitaalla, kokeilin niitä vasta tänä kesänä. Ja ovat ihan parhaita. Ensinnäkin maistuvat herkulliselle, ihan kesälle. Toinen hyvä syy tykätä niistä on se, että tässä on perunat ja soosi samassa paketissa. Pääsee helpolla.
Miten saada mies syömään kasviksia.
Keskusteltiin isännän kanssa, miksei kasvikset tahdo kelvata. Hänen mukaansa syynä on se, että joka salaattiin tai höyrykasviksiin tai ihan mihin vaan tungen aina partasuteja. Ne eivät ole koskaan hyviä ja niillä pystyy pilaamaan lautasellisen muutakin ruokaa. Hyvä että syy selvisi.
Tykkään leipomisesta, ruuanlaitosta en sitten niinkään. Leipomisessa on vaan se paha puoli, että herkkuleipomiset ei useinkaan ole siitä terveellisemmästä päästä.
Leivoin Hatšapuria – kun se on nyt muotia.
Koska yritän kynsin ja hampain pysyä ajan hermolla, päädyin leipomaan hatsapuria. Ville Haapasalon suomalaisten tietoisuuteen tuomaa georgialaista kansallisruokaa.